Start-up z Katowic w arabskiej TOP20!
ePeer to śląski fintech, który zbudował platformę peer-to-peer, łączącą przy pomocy sztucznej inteligencji pożyczkobiorców i inwestorów. Rozwiązanie katowickiej spółki zostało uznane za jedną z 20 przełomowych technologii informatycznych na świecie, które prezentowane są w Dubaju w czasie StartupBootcamp FinTech Dubai 2019. Prestiżowa impreza wyłoni 10 najlepszych finansowych start-up’ów na świecie.
2019-12-10, 09:56

StartupBootcamp FinTech Dubai to 20 przełomowych pomysłów na finansowy biznes z całego świata, których twórcy zaprezentują się przed inwestorami ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich. W ciągu trzech dni (10 – 12 grudnia) twórcy ePeera wezmą udział w specjalnym programie szkoleniowym startupBootcamp FinTech Dubai. Drugi dzień imprezy to ogłoszenie finałowej 10.tki, która zostanie laureatami nagrody Cohort 2 of MENA. To program akceleracyjny skoncentrowany na potrzebach start-up’ów z branży finansowej.

Dla nas to ogromne wyróżnienie i jasna informacja dla potencjalnych inwestorów. Zostaliśmy wybrani spośród 400 start-upów z całego świata. Reprezentujemy Polskę na prestiżowej imprezie, z której wrócimy zapewne z potężną dawką wiedzy i kontaktów, która pomoże w przyszłej globalizacji naszej koncepcjimówi Maciej Jarząb, CEO ePeera.

Poza rywalizacją z innymi start-up’ami katowiccy przedsiębiorcy planują spotkania z potencjalnymi inwestorami z Zatoki Perskiej.

Plan imprezy jest bardzo napięty. Oprócz spotkań szkoleniowych, prezentacji konkursowej, jest też przestrzeń na rozmowy z potencjalnymi inwestorami, których na StartupBootcamp FinTech Dubai        nie zabraknie – dodaje Maciej Jarząb.

Rozwiązanie, które proponuje śląski fintech to platforma peer-to-peer, która przy wsparciu narzędzi sztucznej inteligencji połączy inwestorów i pożyczkobiorców. Użytkownicy będą mogli z niej skorzystać przy pomocy aplikacji webowej oraz mobilnej, dostępnej na systemie Android oraz iOS. Zastosowanie narzędzi sztucznej inteligencji zapewni bezpieczeństwo oraz anonimowość podczas przeprowadzania transakcji.  Implementacja algorytmów „machine” i „deep learningu” wykorzystywanych podczas procesu pożyczania spowoduje usprawnienie oraz przyspieszenie każdej transakcji odbywającej się na platformie. Zarejestrowany użytkownik będzie mógł przy pomocy 3 dotknięć ekranu w ciągu 20 sekund pożyczyć      lub zainwestować jednorazowo kwotę nie mniejszą niż 50 zł.

Maciej Jarząb
CEO